Нормативно-правове забезпечення підготовки кваліфікованих робітників
Сьогодні, 07.11.24 року, проведено засідання міжпрофесійної циклової комісії харчових технологій і торговельно-комерційної діяльності ДПТНЗ «Синівський ПАЛ» з метою опрацювання нормативно-правових актів у сфері П(ПТ)О, зокрема, основних положень проєкту Закону України «Про професійну освіту», у частині активного залучення бізнесу до освітнього процесу, поліпшення освітніх програм, дерегуляцію сфери, оновлення термінології тощо.
Набуті на сьогоднішньому засіданні знання дадуть можливість викладачам та майстрам виробничого навчання досконаліше розуміти правові, організаційні та фінансові засади функціонування і розвитку системи професійної освіти, можливість створювати найоптимальніші умови для професійної самореалізації особистості та забезпечення потреб суспільства і держави у кваліфікованих робітниках за професією «Кухар. Кондитер», а також відкоригувати плани індивідуальної методичної роботи у частині опрацювання нормативно-правової бази з питань освітньої діяльності.