Ми учасники конкурсу професійної майстерності. Компетенція «Кулінарне мистецтво»
З метою популяризації професії "Кухар", підвищення її престижності на ринку праці, в рамках тижня професійної освіти Сумської області, 26 травня 2023 року на базі ДПТНЗ "Недригайлівське ВПУ", пройшов обласний конкурс професійної майстерності за компетенцією «Кулінарне мистецтво». У конкурсі взяли участь 16 здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти області. Програмою змагань було передбачено приготування та презентацію страв української кухні з використанням новітньої сировини, обладнання та інструменту, інноваційних виробничих технологій, організації раціонального та безпечного харчування за двома модулями.
Наш заклад представляла першокурсниця Альбіна ГУСЛІСТА (майстер виробничого навчання Лідія ІВАНЕНКО, викладач Наталія ШАСТУН). Альбіна презентувала дві фірмові українські страви, розроблені творчою групою ДПТНЗ "Синівський ПАЛ", на основі автентичних рецептур та з використанням найновіших тенденцій кулінарії: холодна закуска «Пікантні вітрячки» та основна страва «Куряче філе, фаршироване вудженими сливами із винним желе та солодким соусом ». Для приготування закуски використовувався інноваційний спосіб теплової обробки "папільйот", що дало змогу надати паштету всіх властивостей "високої" кухні. Для основної страви поєднали такі техніки, як вакуумування, "Су-від", грилювання, карамелізацію. Характерною особливістю представлених страв було те, що вони готувалися тільки із регіональних продуктів, без використання синтетичних барвників, добавок. Оформлені страви були надзвичайно вишукано, модерново. Порції мініатюрні. Презентація ефектна, з допомогою девайсу "Смокі-ган".
Конкурсантка з ліцею блискуче справилася зі своїми завданнями та достойно представила ДПТНЗ "Синівський ПАЛ". Нагороджена дипломом та премією. Тож, вітаємо її та бажаємо подальших професійних успіхів та перемог. Дякуємо Збройним Силам України за можливість приймати участь у конкурсах та перемагати.