Ми учасники обласного фестивалю кулінарного мистецтва: презентація сучасних технологій у приготуванні українських страв
У рамках Тижня професійної (професійно-технічної) освіти 30 травня 2023 року на базі державного навчального закладу «Сумське міжрегіональне вище професійне училище» відбувся обласний фестиваль кулінарного мистецтва серед педагогічних працівників та учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти.
На фестивалі ДПТНЗ "Синівський ПАЛ" представляла команда в складі Марини БОРЩ (учениці 1 курсу, професія "Кухар. Кондитер") та Ольги КУЛИНИЧ (майстра виробничого навчання). Вони віртуозно провели майстер-клас із приготування м'яса, використовуючи модерні техніки та технології, устаткування. Інноваційною стала й презентація із застосуванням кулінарного девайсу Smoking Gun.
Альбіна ХІЛЬКО, Дар'я ДОВГОПОЛИК, Ігор РИБАЛКО (учні 2 курсу за професією "Кухар. Кондитер") та Людмила РУДЕНКО, майстер виробничого навчання, представляли ярмаркову локацію нашого ліцею, що приваблювала відвідувачів заходу своєю вишуканістю та різноманітністю страв традиційної української кухні, які з великою любов'ю та майстерністю приготували здобувачі освіти разом із своїми наставниками: пиріжечки із затіркою, млинці із грибами та гарбузом, із маком та сиром, калачики, завиванці, накладанці із сальцем, крафтові ковбаси, узвар... Все це різноманіття смаколиків користувалося величезним попитом.
Команду ДПТНЗ «Синівський ПАЛ» презентував в.о. директора Олексій ФЕДОРЕНКО.
Дякуємо Збройним Силам України за можливість приймати участь у таких феєричних заходах. Всі кошти від реалізованої продукції будуть спрямовані на потреби Збройних Сил України.