Ми - ліцей!
Сьогодні до формування літопису успіху доєднується випускниця ДПТНЗ «СИНІВСЬКИЙ ПАЛ» Аліна СЕМЕНЮК, професія «Кухар. Кондитер».
Які фактори стали вирішальними при особистому професійному визначенні?
Сфера харчування для мене – це мистецтво поєднання смаків, кольорів та історії моєї країни, індивідуальний креатив, можливість реалізуватися не лише у сфері задоволення потреб людини, а й вміти створювати неперевершену атмосферу розуміння за допомогою рецептів й технологій.
З яких джерел отримала інформацію про ліцей?
Як кожна сучасна молода людина, яка свідомо робить життєвий вибір, я, за допомогою соціальних мереж, інформаційних сторінок у веб-просторі тощо, провела особистий міні-моніторинг та вирішила, що тільки в ДПТНЗ «СИНІВСЬКИЙ ПАЛ» зможу реалізувати усі свої мрії щодо формування високого потенціалу на перспективу. До речі у ліцеї навчалися й навчаються багато моїх друзів. Їх думка також важлива. А спілкування із випускниками ліцею минулих років, які сьогодні працюють за професією «Кухар. Кондитер» або мають у цьому сегменті виробництва бізнес, стала вирішальною.
Чи виправдалися твої сподівання?
Звичайно! Я ніколи не шкодувала про свій вибір. Навчання у ліцеї – це ж не просто уроки, це особлива атмосфера взаємодії, підтримка педагогів, активна мотивація до самовдосконалення. Так наш класний керівник й викладач професійно-теоретичних предметів з професії «Кухар. Кондитер» (Наталія ШАСТУН) піклувалася про якість наших знань: проводила майстер-класи, факультативи «Арт-візаж у кулінарії» і «Вироби з тіста», інтегративні курси, а майстер виробничого навчання (Ольга КУЛИНИЧ) досить прискіпливо вимагала на виробничому навчанні дотримання правил й норм приготування їжі. А ще я неодноразово ставала переможницею конкурсів професійної майстерності, експериментувала у форматі ф’южен у кулінарії, брала активну участь у гуртках художньої самодіяльності…
Тобто твої таланти проявилися…
Так у вокальному співі. Відвідувала такий гурток (керівник В’ячеслав ПІДЛІСНИЙ), виступала на рівні Сумської області, брала участь у різних заходах, навіть онлайн. А ще я люблю писати сценарії, у ліцеї я їх оформлювала для конкурсних програм… Декілька років поспіль перемагала в номінації «Краща учениця року» та краща за професіє. У частині моїх інтересів були завжди хімія й біологія (викладач Анатолій СТАТИВА), це так добре корелюється з моєю професією. Перемагала у ІІ етапі Всеукраїнських олімпіад з хімії.
Цю розмову ми записуємо після успішного виконання пробної кваліфікаційної роботи за професією «Кондитер» (4 розряд), Аліно, які побажання маєш у якості майбутньої кваліфікованої працівниці?
Так мій кондитерський виріб отримав високий бал, підготовлена мною інструкційно-технологічна документація була без жодної помилки. Мрію заснувати невеличку кав’ярню, де готуватиму власноруч ексклюзивні тістечка й цукерки. Адже тверда основа до подальшого професійного зростання створена. Звертаюся до тих, хто у цей час робить свій освітній вибір, ви маєте знати, що за професійною (професійно-технічною) освітою майбутнє адже нашими руками, інтелектом, наполегливістю, ми створюємо добробут, фінанси й економічну могутність нашої держави. То ж приєднуйся до нашої когорти професіоналів, творімо благополуччя кожного українця разом!
Учнівський та педагогічний колектив ДПТНЗ «Синівський ПАЛ» вітає Аліну та її одногрупників з отриманням дипломів кваліфікованого робітника з професії «Кухар. Кондитер». Нехай Ваше професійне життя буде завжди сповнене інноваційних можливостей, нових перспектив, блискучих ідей та яскравих досягнень! Нехай знання та вміння, здобуті під час навчання в ліцеї, стануть реальною основою великих звершень, визнання талантів, польоту фантазії та творчого натхнення на кулінарному терені!